Trgovina

Show all

Retro red selection 0,75l

Slovenija

20.00

Sortni sestav: Merlot, Cabernet franc, Barbera

Letnik: 2018

Vinorodno področje: vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina

Vinograd: Preske, Zavrh

Trgatev: ročna, po biodinamičnem koledarju

Število steklenic: 3800

Alkohol: 14,0%

Priporočena temperatura serviranja: 16 – 18°C

Certifikat: ekološki in biodinamični – Demeter

Pakiranje: karton 6×0,75l ali 12×0,75l

Kategoriji: ,

Predelava

Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.

Opis vina

Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa je harmonično, polnega okusa z veliko mehkobe in prijetne svežine.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.