Trgovina

Show all

Malvazija Selection 0,75L

Slovenija

17.50

Sortni sestav: Malvazija

Letnik: 2019

Vinorodno področje: Vinorodna dežela Primorska,

Vinorodni okoliš Vipavska dolina

Trgatev: Ročna, po biodinamičnem koledarju

Alkohol: 14%

Priporočena temperatura serviranja: 11-15°C

Certifikat: Ekološki in biodinamični Demeter

Kategoriji: ,

Predelava

Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja z selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in dvotedenska maceracija grozdne drozge. Blago stiskanje in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami v velikem sodu. Spontan biološki razkis. Vino zori eno in pol leto na lastnih drožeh v velikem tradicionalnem 20hl akacijevem sodu. Stekleničeno brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.

Opis vina

Barva je zlato rumena. Vonj je zelo intenziven, fin. Na nos prepoznamo arome po zrelem sadju, hruški, beli breskvi, mediteranskih dišavnicah, suhem sadju, suhemu cvetju, medu. Elegantno vino polnega telesa. Z prijetno svežino, mehko, harmonično in zaokroženo. Izrazito mineralno.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.